Hem » Vår utgivning » Böcker » Aktuella böcker » Faktiskt! En bok om världsbilder och vad de vilar på
Aktuella böcker
Tidigare utgivning
Ur arkivet

Faktiskt! En bok om världsbilder och vad de vilar på

Författare: Lars Melin
ISBN: 978-91-87389-16-0
Utgivningsår: 2015
 

För den late är naturvetenskap obegripligt och kristen tro förlegad. Helt fel, faktiskt! Det ena är dynamiskt och spännande, det andra evigt aktuellt.

 

För traditionalisten är det debatten om tro och vetande som styr våra tankemönster. Varför inte tvärtom: vetande och tro. Varför inte starta med det senaste inom vetenskapen för att se att det stämmer med kristen tro - faktiskt!

 

Det gäller åtminstone för de tre största vetenskapliga/religiösa frågorna: Big Bang, livets uppkomst och utvecklingen mot homo sapiens. Och det ger god orientering också för dynamiska vetenskapsområden som kosmologi, partikelfysik, hjärnforskning och genetik.

 

Ja, det var faktiskt bara några av de problem som Lars Melin tar upp i sin bok Faktiskt! En bok om världsbilder och vad de vilar på. En bok som öppnar dina ögon för mycket nytt och som öppnar ditt sinne för nya perspektiv samtidigt som den berättar på ett både underfundigt och underhållande sätt.

 

Författaren Lars Melin (född 1939) är docent i svenska vid Stockholms universitet. Han har skrivit ett flertal populärvetenskapliga böcker om språkbruk och det svenska språket. Han har även skrivit om kristen tro. Lars Melin är en uppskattad föredragshållare.

 

Boken är häftad och omfattar 165 sidor. 

Veritas Förlag ● Götgatan 68, Box 4114 ● 102 62 Stockholm ● www.veritasforlag.se ● Telefon: 08-462 66 36 ● veritas@katolskakyrkan.se